girl-quiet-768x512

6 modalități de a amuți criticul interior

girl-quiet-768x512

Ești  blocat în propria sporovăială  negativă încercând să-ți dai seama unde ai greșit? Dacă ai petrecut o zi întreagă ascultându-ți gândurile, ai putea fi șocat de cât de mult te auto-critici.

Un studiu recent arată că multe femei se critică de mai multe ori pe parcursul unei zile, dar nici măcar nu consideră asta ca fiind judecata de sine, crezând că sunt cinstite sau realiste. Cele mai multe se vor judeca de zi cu zi începând înainte de 9.30 am.

Și, din experiența personală, pot să vă spun că nu doar femeile cad pradă capcanei auto-judecății.

Cei mai mulți dintre noi am fost învățați că, dacă ne criticăm, analizăm și să ne judecăm suficient vom găsi modul în care  putem face viața noastră mai bună. Dar, nici o cantitate de critici, indiferent de cât de  “constructive” ar putea fi, nu vor ajuta ca lucrurile să devină mai minunate în viața ta, sau în a altcuiva.

Cum ar fi dacă nu ar mai  trebui să cauți în mod continuu ceea ce este bine sau rău la tine?

Cum ar fi viața ta dacă te-ai opri în a te judeca?

Iată cele 6 lucruri pe care le poți face chiar acum pentru a rupe ciclul de auto-criticism și judecată, care este conceput în a te opri în a deveni cât de grozav poți fi!

  1. Devino prieten cu marele semn roșu, STOP! Poate să pară ridicol de simplu, dar de multe ori, ce e simplu este cel mai eficient. Data viitoare când aluneci pe panta gândurilor negative sau critice, senzații sau emoții, vizualizează un mare semn roșu STOP în mintea ta și spune STOP. Pe bune – trebuie doar să te oprești! Facem discuția neplăcută din capul nostru atât de importantă și semnificativă, și decidem că trebuie să o depășim și să ne dăm seama ce e cu ea în scopul de a merge dincolo de ea. Și dacă nu faci asta? Cum ar fi daca pur și simplu spui , “Oh, OK, Bună ziua judecată, și nu, mulțumesc. La revedere! ” Poți sa faci asta. Încearcă și vezi.
  2. Alege să fii fericit. Mulți dintre noi cred că trebuie să avem anumite circumstanțe externe pentru a fi în sfârșit fericiți. Îmi pare rău, dar nu este adevărat. Cel mai simplu și cel mai rapid mod de a fi fericit este să alegi sa fi fericit. Nu mai căuta ce este greșit despre tine, și în schimb vezi ce-i bun la tine! Atunci când vezi ce e minunat despre tine, judecata și critica vor trece în plan secund. Atunci când te prinde critica, oprește-te și întreabă în schimb: “Ce e bine la mine și nu îmi dau seama?”. Acesta este un instrument excelent pentru strica “mașinăria” judecății care rulează continuu același ciclu, iar și iar.
  3. Sărbătorește-te zilnic. Pe ce iți pui atenția se va dezvolta. Fă-ti o prioritate din a pune atenția asupra a ceea ce iți dorești sa ai mai mult în viața ta – cum ar fi să te sărbătorești mai degrabă decât te desconsideri. Așeza-te o clipa și întreabă-te: “Dacă azi  m-as sărbători pe mine și viața mea, ce as alege?” Și vezi ce idei diferite apar. Și apoi, să ia măsuri și îndeplinește-le!
  4. Mișcă-ți corpul. Din punct de vedere chimic, mișcarea corpului este o modalitate prin care să scapi de gânduri și emoții negative. Dansează în living cu muzica data tare. Fă “roata” în fundul curții. Când iți miști corpul și ii dai voie capului tău să se curețe, dintr-o dată lucrurile care erau atât de teribile și rele acum câteva minute nu mai sunt așa de importante.
  5. Vezi partea amuzantă a lucrurilor. Râsul vindecă. Când râzi, este greu să faci lucrurile semnificative sau să le menții negative. Râsul iți permite sa vezi ușurința și umorul în toate. Dă-ți voie să râzi nebunește până când tot ce te bloca în starea pe care o aveai și nu va mai avea forța asupra ta. Atunci când nu mai renunți la puterea ta, orice se poate schimba.
  6. Înconjoară-te de oameni fericiți. Dacă observi că oamenii din viața ta tind să fie negativi și critici, acest lucru se “lipi” de tine și te vei simți ca și cum asta este tot ceea ce este disponibil. Petrece-ți timpul cu oameni care sunt fericiți și recunoscători și vă inspiră pentru a vedea frumusețea și bucuria disponibile în viață. Gândește-te la 3 persoane din viața ta, care sunt așa, fă-ti timp să ii suni și să petreci timp cu ei. Dacă nu ai pe nimeni de genul asta în viață, poate că acum este timpul să iți cauți noi prieteni!

 

Articol de Dr. Dain Heer, co-creatorul Access Consciousness – articolul original il găsiți aici

http://www.pickthebrain.com/blog/how-to-silence-your-inner-critic-2/#UXimHgDRVefvQJRd.99

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.