Access Consciousness o modalitatea, terapie diferita

Ce face Access Consciousness atât de diferit?

Ce face din Access Consciousness o modalitate, terapie diferită? Mai jos găsiți traducerea unui articol al lui Marlyn Bradford, psiholog, fondatoarea programului Access Consciousness – Recuperarea Potrivita Pentru Tine:

“Esti un căutător? Ai știut intotdeauna că trebuie să fie mai mult decât atât?

Eu am incercat o mulțime de modalități diferite inainte să ajung la Access Consciousness®. De-a lungul anilor am practicat religii estice și vestice, a urmat un guru în India, am fost un astrolog foarte bun, am practicat fiecare formă importantă de meditație, și am petrecut multi ani in “12 pași” ( n.tr.- program de recuperare din dependente). În plus, am fost psihoterapeut timp de peste 22 de ani, și am facut nenumărate tipuri de terapii și cursuri.

Access Consciousness este ca nimic altceva din ceea ce am facut. Este ea însăși o clasă. Nu este spirituală sau metafizică, sau religioasă. De ce? Pentru că nu are de a face cu o structură, sau dogmă, sau un set de convingeri pe care trebuie să le accepți sau la care să te aliniezi. Mi-a luat un timp să îmi dau seama ce impact are. Noi toți ne uităm la similaritatile dintre ceea ce e nou și ceea ce ne este familiar. Nu poți  sa faci asta cu Access Consciousness. Este diferit de orice altceva există!

Access Consciousness este despre a te facilita pe tine ca sa devii propriul tău expert, mai degraba decât să te bazezi pe “adevărurile” altcuiva. 

 

Tot ce am încercat sau am auzit se bazează, pe un set al convingerilor cuiva – în stele, în dumnezei, în teoria comportamentului uman, fără să mai vorbim despre adevăruri presupuse despre: om, aceasta realitate și despre ce a fost posibil, sau nu. Fiecare modalitate este în esență un răspuns – un set fix de concluzii, pe care se presupune, ca le accepți ca bază a luării deciziilor sau a ceea ce se știe despre cine suntem, a ceea ce este posibil și nu e posibil, cum să te comporți și ce să faci, și ce să nu faci. Fiecare modalitate dă persoanei câteva definiții despre el însuși de la care să înceapă să lucreze. De acolo nu ai încotro să te îndrepți, cu excepția limitelor paragmei date. Este o cutie, și trebuie să stai în cutie sau suferi consecințele grupului.

Conștiința include totul și nu judecă nimic. Cât de diferită ar fi viața ta fără judecată?

 

Access nu are dogma, nu are un sistem de convingeri și nu are paradigme în care tu să crezi, sau să le accepti ca adevăr. Fără granițe sau limite impuse ție. Asta este una dintre primele calități care face asta atat de diferită. Gândește-te la asta – ai cunoscut vreodată, sau ai fost implicat în ceva care să nu înceapă cu niste definiții despre tine sau cu un set de “adevăruri”?

Access Consciousness este despre a împuternici fiecare persoană să știe ceea ce știe. Nu într-un contex sau o structură, ci ca o ființă infinită care este capabilă să știe totul.  Access Consciousness este despre a te facilita pe tine ca să devii propriul tău expert, în loc să te bazezi pe “adevărurile” altcuiva. Access nu te definește sau limitează niciodată. Tu poți fi, face, crea sau genera orice îți dorești. Wow! Nu am cunoscut niciodata atât de eliberator, chiar daca e puțin înspăimântător!

Sunt multe alte chestii care fac Access diferit.  Chiar dacă nu a fost atât de clar pentru mine de la început, am realizat imediat, ca orice altă modalitate pe care am încercat-o s-a bazat pe judecată. Întotdeauna ți s-a dat ceea ce este corect, ce era greșit, ce era bine și ce era rău. Aceste judecăți se presupuneau a fi adevăruri, mai degrabă decât ce erau ele cu adevărat: punctul de vedere arbitrar al cuiva. Nu numai asta, dar tot ceea ce este bazat pe judecată, ne blochează în polaritate. Este în esență un sistem binar care nu poate fi depășit. Access lucrează dintr-un spatiu al “non- judecății”. Este despre conștiență. 

Am remarcat ca în ultimii câțiva ani, multi dintre cei mai populari guru spirituali și de auto-ajutorare vorbesc acum despre conștiență în loc de iubire. Acum este lucru “la modă”.  Gary Douglas, fondatorul Access Consciousness, vorbește despre conștiență de 25 de ani, și din cate stiu eu este singurul care o definește. Cu cuvintele: “Conștiența include totul și judecă nimic”  Cât de diferită fi viața ta fără judecată?  Cum ar fi dacă nu ar trebui să fi condus de un set fix extern de ceea ce e bine sau greșit pentru tine. Cum ar fi dacă ai avea instrumentele pentru a învăța să nu te mai judeci pe tine însuți? S-ar putea ca viața ta să se deschidă in moduri aproape de neimaginat? A mea cu siguranța așa a făcut!

Accentul pe instrumente si tehnici eficiente este un alt lucru care fac Access diferit. În timp ce alte modalitati ofera câteva tehnici, nimic din ce am observat nu oferă atât de multe instrumente si tehnici puternice și efective. Acestea nu iți sunt date cu așteptări specifice despre ce ar trebui să obții după ce le folosești. Este doar conștientizarea ca instrumentele vor asista oamenii în a curăța ceea ce îi limiteaza. Fiecare persoana este încurajată să folosească ceea ce funcționează cel  mai bine pentru ei, și să creezi țintele care rezonează cu ceea ce le-ar plăcea lor să realizeze.

Access, întrebarea și alegerea înlocuiesc răspunsul si modurile recomandate pentru a te comporta și a interpreta lumea. Nu am realizat puterea întrebării și a fi în întrebare până când am inceput să o folosesc peste tot în viața mea. În loc de ” Wow, sunt tristă” (și “sunt tristă” este o concluzie- o forma de judecată), eu pot să intreb: Ce se întâmplă aici? Și: A cui tristețe am preluat-o? Și: Ce pot să fiu sau să fac care ar schimba asta? Si o mie de alte întrebări care m-ar scoate din judecata spre posibilități.

Doar asta a creat schimbări uriașe în practica mea psihoterapeutica. Datorită întrebării, ceea ce înseamnă ca nimic nu e luat ca o valoare absolută, clienții mei au mult mai multe opțiuni și posibilități disponibile pentru ei. De asemenea – noi nu încercăm să rezolvăm “o problemă” care s-ar putea să nu fie ceea ce pare a fi, sau s-ar putea să nu aparțină clientului de la inceput! A pune întrebări va permite clientului să înceapă să aibă încredere în in el – să știe ceea ce este adevărat pentru el. Este foarte diferit de a avea un terapeut care îți spune ceea ce se întâmplă , de exemplu – ” Desigur că esti trist – tocmai ai divorțat”. Întrebarea împuternicește în timp ce răspunsul dezimputerniceste, și consolidează “puterea și autoritatea” asa-numiților experți.

Alegerea este un concept pe care nu l-am inteles cu adevărat până când nu am inceput să utilizez instrumentele și tehnicile Access. Întotdeauna am crezut că acea alegere este ceva de genul cum ar fi să aleg între înghețata de ciocolata și de vanilie. Aș fi putut să aleg să mă întâlnesc cu un Berbec, dar din cauză că ca semnul meu natal este Rac nu ar fi funcționat. Aș fi putut să aleg sa fac sex cu doi oameni diferiți într-un săptămână, dar ar fi trebui să stiu că era greșit din punct de vedere moral sau cel puțin asa cum ar fi trebuit știu că am făcut ceva greșit.

Alegerea adevărată nu are nimic de a face cu acel gen de limitare. Acestea sunt alegeri bazate pe judecată. Adevărata alegere este alegerea nelimitată fără judecată. Este de asemenea despre conștiență, deoarece, cu spune Dr. Dain Heer – “Alegerea creaza conștientizare, conștientizarea nu creaza alegere.” Ai ales vreodata un job, sau o relație despre care ai știut de la primul dezacord, că nu va funcționa dar ai rămas oricum în ea, pentru că ai facut “propria alegere”?  Acum stiu că pot sa aleg, si să aleg din nou, și fiecare alegere va genera mai multa conștientizare, în măsura în in care sunt deschisă către asta. Fiecare alegere creaza și mai multe posibilități pentru mine să aleg și să pun întrebări și să explorez!

Access Consciousness este despre a fi mai mult și despre a crea o viață care se extinde mereu. 

Apreciez de asemenea ca Gary Douglas si partenerul sau de afaceri, Dr. Dain Heer, care nu au niciun interes in a se poziționa ca guru sau experți care doresc adepți. Nu exista nicio ierarhie in Access Consciuosness, de fapt poți nici sa nu i te alaturi!  Recent, i-am scris lui Dain o mulțumire pentru facilitare și el mi-a raspuns: “Sunt atât de fericit pentru tine că ești mai mult din ce ești tu!” Niciodată, in viata mea înainte de Access, nu a fost cineva cu adevărat fericit pentru mine că aveam mai mult din mine! De ce? S-ar putea sa interfereze cu ceea ce vor ei pentru ca eu sa fiu sau planurile pe care le au ei pentru mine, or s-ar putea să contravin regulilor și convingerilor paradigmei lor personale.  Access Consciousness este despre a fi mai mult și despre a crea o viață care se extinde din ce in ce mai mult.  Pentru a mă conforma convingerilor altor modalități pe care le-am încercat, întotdeauna a trebui să mă contractez și să fiu mai puțin decât sunt.

Access este singurul lucru care încurajează și si te facilitează să mergi dincolo de toate contextele care te creaza cine ești.  Este despre a te crea pe tine – nu despre a te găsi pe tine. Ca ființe infinite, putem fi, face sau alege să fim orice.  Nu ca un democrat sau budhist, sau om de știință, sau soț, sau femeie, ci ca unul dincolo de definiții.

Da, tu poți alege să joci un anume rol, dar ai aici o conștientizare ca este un rol care nu ești tu, este doar ceva ce alegi pentru moment. Des întâlnesc oameni care cred ca sunt împuterniciți de o paradigmă sau de un rol. “Acum știu ca sunt un alcoolic și dacă Dumnezeu imi ia dependența, voi fi liber să fiu eu” De fapt – nu, tu nu ești! (Am fost acolo, am făcut-o pe asta). Ceea ce am considerat în mod greșit ca libertate, a fost de fapt definirea proprie de paradigmele miturilor și convingerilor și definițiilor. Niciuna din asta nu are nimic de-a face cu ființele infinite care suntem cu toții!

Cu Access Consciousness, am învățat să sa funcționez mai mult din a FII decât din a FACE, din asta funcționează majoritatea oamenilor din aceasta realitate. Care este diferența? Funcționând din a FII aduce conștientizarea energiei care sunt în fiecare moment, și cum asta joacă un rol imens în ceea ce apare, și în ceea ce pot crea în viața mea.

Funcționând din a fi deschis la alegeri și posibilități. Funcționând din a face, este întotdeauna despre niste decizii solidificate pe care le-am luat. Am incercat să “fac” toate lucrurile corecte, astfel încât să sa devin “de succes” (în concordanta cu standardele altcuiva), sau să demonstrez ca eu eram o persoana “bună” (remarcă judecata). Am fost creată pentru a demonstra că eram cineva. Acum nu trebuie să demonstrez nimic! Cum devine și mai bine decât atât?

Sunt recunoscătoare azi, pentru instrumentele și tehnicile pe care le primesc și continui să le primesc, (Access se schimbă continuu, fiecare persoană care participă la clase contribuie cu darurile ei unice), de la Access Consciousness.  Dacă ești interesat în a crea o viață mult mai expansiva, fără a urma calea cuiva, aceasta ar putea fi pentru tine.”

De Marilyn Bradford

 

Articolul original în limba engleză îl găsiți aici http://access-consciousness-blog.com/2015/05/access-consciousness-different-modality-therapy/

Tags: No tags

Comments are closed.