Access Bars studiu

Efectele Access Bars asupra anxietății și depresiei: un studiu pilot – rezumat

Efectele Access Bars asupra anxietății și depresiei

de Dr. Terrie Hope

Traducerea articolului despre extrasul din acest studiu pilot Access Bars a fost făcută de Agnes Toma, CF

Rezumat:

Anxietatea și depresia sunt tulburări foarte răspândite care produc suferință umană. Consecințele pentru individ includ utilizarea crescută a asistenței medicale, invaliditate și veniturile reduse; depresia, la prevalența sa actuală, influențează și producția economică globală. Access Bars, o tehnică terapeutica energetică neinvazivă, a fost evaluată pentru efectele sale asupra anxietății și depresiei, utilizând atât auto-raportul subiectiv, cât și măsuri obiective de scanare ale creierului.

Metode:

Participanții, N = 7, în vârstă de 25-68 ani, au fost evaluați ca având de la anxietate ușoară până la severă și/sau depresie. Metodele de evaluare au fost standardizate pentru măsurile de auto-raportare: inventarul de anxietate Beck (BAI), inventarul depresiei Beck II (BDI II), inventarul anxietății de stare (STAI) și scala MTSD. Datele electroencefalogramei (EEG) au fost obținute pentru analiza obiectivă a funcției creierului prin QEEG și sLORETA. Evaluările au fost efectuate înainte de o sesiune de Access Bars de 90 de minute și imediat după sesiune. Toți participanții au fost testați pozitiv pentru caracteristici de anxietate în efectuarea pre-testului.

Rezultate:

Valorile scăzute au fost raportate în toate măsurătorile auto-raportate post-sesiune. Valorile BAI au scăzut de la 23,3 la 3,6 (-84,7%), p = 0,004. Valorile medii ale BDI II au fost reduse de la 22,3 la 3,9 (82,7%), p = 0,02. STAI-S (stare) înseamnă că a scăzut de la 38,9 la 25,9 (-33,5%), p = 0,027. MTSD-S (stare) au fost reduse de la 23,6 la 4,7 (-80%), p = 0,015. Hărțile creierului derivate din rezultatele QEEG au prezentat schimbări notabile în benzile de frecvență de la 6 Hz (theta) la 21 Hz (beta). în rezultatele pre-testului, aceste benzi de frecvență  au prezentat valori extreme de -3 la -1, deviații standard (SD) sub normă și s-au schimbat spre normal în rezultatele post-test. QEEG FFT (transformare rapidă Fourier) Z Coeficienții testelor-t asociate au demonstrat o îmbunătățire a coerenței QEEG, p <0,05.

Concluzie:

Tratamentul cu Access Bars a fost asociat cu o scădere semnificativă a severității simptomelor de anxietate și depresie, și o creștere a coerenței EEG. Aceste rezultate sugerează că Access Bars pot fi util ca tratament pentru anxietate și depresie.

Articolul original îl găsești AICI. 

 

Energy Psychology: Theory, Research, and Treatment  (Psihologia energiei: Teoria, cercetarea și tratamentul) este o revistă profesională revizuită de experți, dedicată rapoartelor privind evoluțiile din domeniul psihologiei energetice (EP), care sunt de interes pentru profesioniștii din domeniul sănătății și cercetători.

Conține cercetări empirice originale cu privire la eficacitatea metodelor EP; lucrări științifice teoretice, experimentale și de bază care evidențiază mecanismele de acțiune ale PE; observații clinice privind aplicarea EP la diferite populații și interfețe cu alte intervenții; recenzii de carte și rezumate publicate în alte reviste relevante pentru domeniul PE.

Scopul său este de a continua dezvoltarea EP ca o metodă bazată pe dovezi în științele de vindecare. Se conformează standardelor editoriale, stilistice și etice ale Asociației Psihologice Americane.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.