IUBIRE

IUBEȘTE-TE PE TINE incluzându-ți corpul

Auzim peste tot, “IUBEȘTE-TE PE TINE”, ”IUBIREA CUCEREȘTE TOTUL”, “IUBIREA…..etc, etc, etc și cu toate astea, unul din lucrurile cele mai judecate în realitatea asta judecă, cultivă judecata, câștigă enorm de mulți bani de pe urma judecăților cultivate și întreținute intenționat, este CORPUL.

“Tati: Cine e prietenul tău cel mai bun?

Vladut (3 ani și 8 luni): EU”

Cum poti să te iubești pe tine fără să îți iubești corpul? TU, cine esti în raport cu corpul tău? Te-ai trezit vreodata bucuros că ai un corp? Da, dacă nu l-ai avea, așa cum e el, nu ai fi în realitatea asta….

Îți sub-apreciezi corpul sau îl adori? Îl chinui sau îl iubești? Esti recunoscător pentru ca el este zi de zi alături de tine, plimbându-te prin realitatea asta sau ești exasperat deoarece nu intră în niste standarde “inventate”?

Ești conectat la el, făcându-l instrumentul cu care deguști ceea ce îți oferă aceasta realitate sau este, obiectul principal al nefericirii tale, fiind prea gras, prea slab, prea înalt, prea scund, are sâni prea mari, prea mici, fund prea mare sau prea mic, etc.

Îi mulțumești în fiecare zi că există sau îl judeci aspru? Ar putea fi prietenul tău cel mai bun, dacă l-ai lăsa.

Fi recunoscător în fiecare zi pentru corp, în mod conștient din momentul în care te trezești. Spune: Bună, corpule, sunt fericit/a că ești aici cu mine! Ce aventuri glorioase ne așteaptă astăzi?

Tratează-l cu respect și recunoștință, apreciază-i contribuția care este în viata ta, în loc să îl judeci. Judecându-l creezi și re-creezi în oglindă zi de zi exact ceea ce judeci.

Poti alege să începe comunicarea tău cu corpul acești 3 pasi:

  1. Conectează-te cu corpul tău: Fă-ți timp în fiecare dimineața, imediat, după ce te trezești, să iți petreci clipe câteva cu tine. Atingeți ușor fața, simte ce senzații îți produce fața ta în palme, și senzația palmelor pe față. Mulțumește-i corpului, fi prezent cu el, în el și recunoscător pentru ceea ce te face să simți: căldura soarelui, vântul mângâidu-ți părul, apa mării când intri în ea, mirosul florilor, a pădurii după ploaie. Poți să experimentezi aceste senzații TOCMAI pentru că ai un corp. Îți dai voie să primești acest dar minunat?
  2. Stabilește un dialog cu corpul tău: Pentru orice implică corpul, întreabă corpul! Noi decidem ceea ce este bine pentru corpul nostru, fără să îl ascultăm ceea ce vrea. De câte ori ne-am cumpărat pantofi deși știam că sunt incomozi pe care nu i-am mai purtat niciodată, sau am mâncat diverse chestii despre care credeam că sunt bune pentru noi și ne-a fost rău? Corpul știe de fapt ce îi place, are moduri în care ne spune clar ceea ce îi place, chiar dacă am devenit foarte buni în a-l ignora. Nu ai avut momente în care ai probat un obiect de îmbrăcăminte care arată grozav, te simțea grozav și chiar păreai mai inalt, diferit. Mie, de exemplu, când probez ceva care îi place corpului meu, vânzătoarele zic: “Doamnă, arătați ca o divă”. Corpul stie, ce ii place și ce nu. Când decizi cum să te imbraci, ce mănânci, ce tip de activitate fizică/sport să practici observă-ți corpul. Cum te simți? Energizat? Relaxat? Inconfortabil? Brusc obosit? Ciudat? Fi atent și observă cum răspunde. Și incepe să îți pui întrebări ca și cum ai vorbi cu altcineva: Corpule, cu ce ți-ar plăcea să te imbraci? Ce ți-ar plăcea să mănânci? Cum ți-ar plăcea să te miști? Cu cine ți-ar plăcea să interacționezi? Incepe să înveți limbajul corpului tău și vei fi surprins.
  3. Hrănește-ți corpul: Fă ceva hrănitor pentru corpul tău zilnic o oră și o zi pe săptămână. S-ar putea multora să li se pară mult, dar poți incepe treptat. Corpul va începe să înflorească fără să îți dai seama. Dacă îl neglizezi va incepe să sufere sau chiar să moară. Dacă nu îl apreciezi și nu ai nevoie de el, care e rostul lui?

 

Ieși din paradigmele acestei realități și ai grijă de cel care te poartă zi de zi prin lumea asta minunată! Și alege să i-l hrănești în tot ceea ce faci. Nu, doar în ceea ce mănânci. Ci și cu cine interacționezi! Este minunat să ai în viața ta oameni care să fie recunoscători pentru ceea ce ești, incluzându-ți corpul. Cum ar putea să te iubească cineva care iti tot judecă corpul, sau te învață să îl judeci în loc să te facă să îi vezi frumusețea?

Sunt recunoscătoare pentru că sunt aici și acum!

Mulțumesc lui Gary Douglas pentru Access Consciousness și pentru fenomenalele procese de corp, lui Dain Heer pentru tot ceea ce creează în Access și pentru Simfonia Posibilităților, care mi-a permis să fiu conectată la Univers prin corpul meu (pasii sunt cei sugerați de Dain aici

Wake Up Every Day Truly LOVING Your Body

și lui Donnielle Carter pentru “Corpul Potrivit pentru tine”

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.