Articolul Adrianei Popescu, tradus cu acceptul ei. Articolul original poate fi gasit pe linkul de mai jos:
http://access-consciousness-blog.com/2015/05/smarttips_for_getting_over_your_problems/
Cum ar fi dacă te-ai trezi dimineața și nu ai avea nicio problemă? Cum ar fi viața ta?
Cu această întrebare m-am trezit în această dimineață. Ce însemnă mai exact o “problemă”?. O judecată. Iei o situație sau un set de circumstanțe și o etichetezi ca fiind rea sau greșită. Situația în sine nu este, în mod inerent, rea sau greșită; totul depinde de modul în care o clasifici tu. In natură, de exemplu, incendiile sunt considerate o parte normală a ciclului de viață – incendiile ajută de fapt la regenerarea terenurilor și ajută anumite plante și animale să crească. Acest lucru ar putea fi văzut ca un lucru bun (hotărâre pozitivă). Dar atunci când trăiești lângă o pădure și există un incendiu violent, care iți amenință casa , îl consideri ca fiind un lucru rău (hotărâre negativă). Natura însăși nu are un punct de vedere cu privire la aceasta, ci noi, oamenii, suntem cei care decidem. Noi suntem cei care au inventat, de fapt, judecățile și problemele. Ne petrecem viețile clasificând tot ceea ce facem sau experimentăm în viață în două categorii, sau polarități : bun sau rău, corect sau greșit, cel mai bun sau mai rău, etc.
Ce invenție folosești pentru a crea problemele pe care le alegi?
Înțelegi ca noi de fapt alegem și ne creăm problemele? De câte ori ai avut o străfulgerare intuitivă că nu ar trebui să faci ceva, dar ai ignorat ce știai și ai ales să faci altceva ulterior? De câte ori a care a creat o “problemă?” Cum ar fi fost dacă fi ținut cont de intuiția inițială și ai fi ales ceva diferit? Ai fi obținut un rezultat diferit? Ai mai fi creat o “problemă”?
Ai recunoscut vreodată cu adevărat ce creator puternic ești? Problemele tale sunt creații. Poți să fi și un creator genial de rahaturi. De fapt, poți crea rahaturi magnifice! Dacă rahatul sau lucrul magnific este stabilit în totalitate pe punctul tău de vedere (dacă nu mă crezi, arunca o privire la ceea ce unii oameni numesc “artă”)?.
Dacă poți recunoaște că unele provocările cu care ai acum de – a face (să zicem, datorii financiare) sunt de fapt chestiuni pe care le-ai creat (chiar dacă ai fost conștient sau nu de acest lucru), atunci poți realiza cât de puternic ești. Cum ar fi dacă devii conștient că atunci după ce un lucru teribil „s-a întâmplat”, stai într-o stare de victimă, fără putere. Alegând să recunosc că am creat situația mă ajută să recunosc faptul că am o potență incredibilă de a crea, precum și de a schimba lucrurile.
Ceea ce am ales să creez s-ar putea să nu-mi placă și să nu fie în favoarea mea, cu toate acestea eu sunt un creator puternic. Dacă pot crea ceva de genul „datorii imense”, atunci cum ar fi dacă aș putea crea bani în aceeași măsură? Cât mi-ar lua pentru asta? Ce altceva este posibil aici? De ce am nevoie pentru a fi sau să fac diferit pentru a obține un rezultat diferit?
Ce este bine în asta și eu nu înțeleg?
Cum ar fi dacă te-ai uitat la problemele tale ca la niște oportunități? Ce pot învăța din această situație? Ce face această problemă îmi arate despre mine și capacitățile mele? Cum ar fi dacă am creat această problemă, pentru a putea obține informațiile de care am nevoie pentru următorul pas, pentru a crea altceva? De exemplu, atunci când sunteți de învățare cum de a face ceva nou, cum ai conduce o mașina, nu este de a face ceva “greșit” ca apăsarea pedalei de accelerație în loc de frână este doar o parte de a învăța cum se face corect? Ce-ar fi dacă nu e nimic în neregulă în a face o greșeală, indiferent de rezultat?
Cât de mult folosești de problemele tale pentru a dovedi că e ceva în neregulă cu tine? Că ești defect într-un fel, mult mai puțin decât ar fi trebuit să fii? Și exact ceea ce este că “ar trebui să fie?” Nu cumva te blochezi pentru ca nu ești la înălțimea unor standarde atât de înalte după care nu ar putea trai nimeni? Cine a decis asta? Familia ta, școala, biserica, societatea? Nu înțelegi aceste standarde sunt în totalitate subiective? Ele se bazează pe judecată. Uită-te, de exemplu, la dimensiunile corpului. Acum câteva sute de ani, fiind corpolent a fost considerat extrem de atractiv (uită-te la un tablou Rubens, de exemplu). În prezent, cel puțin în țara noastră, slab este nou standard. Fotografii de modele au stabilit acest standard, modificând in poze parți ale corpurilor dincolo de realitatea fizica, acesta devenind aspectul ideal. Nu e chiar real – este o invenție totală. Asta în timp ce în alte părți ale lumii, chiar și astăzi, formele rotunde sunt un semn de abundență și de dorința. Totul e arbitrar.
Sau, pe de alta parte de asta, folosești problemele pentru a dovedi că ești eficient în a rezolva probleme? Dacă faci asta să obții un sentiment pozitiv de apreciere, atunci ghici ce ar trebuie să creezi și mai multe? Probleme! Cum ar fi dacă doar ți-ai confirma doar că ești un creator genial și ai folosi această capacitate pentru a crea ceva care este distractiv? Cum ar fi dacă nu ai folosi judecata de sine pentru a-ti determina valoarea ca persoană? Cum ar fi dacă întregul concept de valoare este doar o invenție?
Deci … .Ce prostie (și prin aceasta mă refer inconștiență) folosești pentru a crea problemele pe care le alegi? Ce este dincolo de probleme? Ce este dincolo de polaritatea creată de judecată? Ce altceva este posibil aici?
Și, în sfârșit, dacă tot ai decis despre tine ca fiind greșit este de fapt un punct forte, o calitate? Voi întreba acest lucru și alte întrebări pentru schimbarea acestei paradigme începând cu marți 05 mai ora 10 PT, când voi fi un oaspete la radio Internet Show-ul Dr. Lisa Cooney, “Dincolo de abuz, dincolo de terapie, dincolo de tot,” vorbind despre anxietate și cum să o abordezi dintr-o perspectiva total diferită. Îl poți accesa direct aici:
http://www.voiceamerica.com/show/2338/beyond-abuse-beyond-therapy-beyond-anything
Care sunt posibilitățile infinite disponibile pentru tine acum???
Ciao, Adriana Popescu
* Mulțumiri lui Gary Douglas, dr. Dain Heer și instrumentelor de acces Consciousness®, care a inspirat întrebările din acest blog.